Havel-díjra jelölték a Helsinki Bizottságot | Magyar Helsinki Bizottság
×

Sütik kezelése

ADÓSZÁMUNK: 19013983-1-42

2017. aug. 29.

Hatalmas megtiszteltetés érte a Magyar Helsinki Bizottságot: felkerült a Václav Havel-díj idei szűkített listájára. Az Európa Tanács (ET) 2013 óta ítéli oda a legrangosabb európai emberi jogi díjat. Olyan személyeket vagy civil szervezeteket ismernek el, amelyek példamutatóan küzdenek az emberi jogokért és szabadságért.

Minden augusztusban háromra csökkentik a lehetséges díjazottak számát. A "döntő" az EP októberi ülésszaka előtti első napján van, idén a kiválasztó testület a szavazók abszolút többségével kiválasztja a Václav Havel-díj győztesét. A díjazottat aztán az ET Parlamenti Közgyűlése választja ki, szavazza meg az októberi ülésszaknak első napján, idén október 9-én.

2017-ben a Helsinki Bizottság mellett a bebörtönzött bíró, Murat Arslan (Törökország) és Georg Sporschill jezsuita szerzetes (Ausztria), aki szegény családokat és árva gyerekeknek segít a balkáni országokban.

Magyarországról elsőként a Helsinki Bizottság került fel a Václav Havel-díj szűkített listájára. Örülünk és büszkék vagyunk.

Attachments

További írások

magyar-helsinki-bizottsag

Támogasd te is
a Magyar Helsinki Bizottság tevékenységét adód -val!

Segíts, hogy őrködhessünk
a demokrácia felett,
és hogy Magyarország továbbra is jogállam maradhasson.

Segítsd ügyvédeink munkáját, hogy továbbra is ingyenes jogi segítséget nyújthassanak azoknak, akiknek a hatóságok megsértették emberi jogait.