A határmegfigyelő program 2008-2009-ben (2010) | Magyar Helsinki Bizottság
×

Sütik kezelése

ADÓSZÁMUNK: 19013983-1-42

A jelentés együtt mutatja be a három együttműködő partner közös határmegfigyelő tevékenységének tapasztalatait, és a jövőre vonatkozó ajánlásait.

A határmegfigyelő program 2008-2009-ben (2010)

A jelentés együtt mutatja be a három együttműködő partner közös határmegfigyelő tevékenységének tapasztalatait, és a jövőre vonatkozó ajánlásait.

Miről szól a határmegfigyelés?

A Helsinki Bizottság megbízott ügyvédei évente több tucat látogatás alkalmával ellenőrzik, hogy Magyarország teljesíti-e nemzetközi emberi jogi egyezményekből fakadó kötelezettségeit, azaz a nemzetközi védelemre szoruló külföldiek vajon valóban hozzáférnek-e az ország területéhez és a menedékjogi eljáráshoz a rendőrség határőrizeti feladatainak ellátása mellett.

 

Hatékony együttműködés – problémás gyakorlat?

A Helsinki Bizottság 2008-2009-es tapasztalatai szerint továbbra sem minden esetben problémamentes a menedékkérelem benyújtása egyes határszakaszokon, valamint továbbra is fennálló aggasztó gyakorlat a menekülés közben felhasznált hamis útiokmányok miatt a menekültek elleni büntetőeljárások megindítása, amelyek lefolytatása alatt akár több hónapos előzetes letartóztatás fogadja a menekülteket.

 

A jelentés magyar és angol nyelven is elérhető.

 

 

 

 

 

 

 

További írások

magyar-helsinki-bizottsag

Támogasd te is
a Magyar Helsinki Bizottság tevékenységét adód -val!

Segíts, hogy őrködhessünk
a demokrácia felett,
és hogy Magyarország továbbra is jogállam maradhasson.

Segítsd ügyvédeink munkáját, hogy továbbra is ingyenes jogi segítséget nyújthassanak azoknak, akiknek a hatóságok megsértették emberi jogait.