A Helsinki Bizottság alkotmánybírósági mintabeadványa az indokolás nélkül felmentett kormánytisztviselők számára | Magyar Helsinki Bizottság
×

Sütik kezelése

ADÓSZÁMUNK: 19013983-1-42

2011. ápr. 19.

2011 februárjában az Alkotmánybíróság egyhangú döntésében megállapította, hogy a kormánytisztviselők indokolás nélküli felmentését lehetővé tevő jogszabályi rendelkezés alkotmányellenes, azonban csak május 31-ével semmisítette meg azt. A Magyar Helsinki Bizottság álláspontja szerint a május 31. előtt elbocsátottak bizonyos feltételek mellett alkotmányjogi panasszal fordulhatnak az Alkotmánybírósághoz – ehhez kíván segítséget nyújtani a szervezet által készített mintabeadvány.

A Magyar Helsinki Bizottság tájékoztatója a jogérvényesítés lehetőségeiről és annak feltételeiről, esélyeiről az indokolás nélküli felmentés kapcsán itt, a szervezet rövid állásfoglalása a téma kapcsán itt olvasható.

Az alkotmányjogi panasz benyújtásának megkönnyítését célzó, a Helsinki Bizottság által készített alkotmánybírósági mintabeadvány innen letölthető. (A dokumentum itt pdf formátumban is elérhető.)

 

 

További írások

magyar-helsinki-bizottsag

Támogasd te is
a Magyar Helsinki Bizottság tevékenységét adód -val!

Segíts, hogy őrködhessünk
a demokrácia felett,
és hogy Magyarország továbbra is jogállam maradhasson.

Segítsd ügyvédeink munkáját, hogy továbbra is ingyenes jogi segítséget nyújthassanak azoknak, akiknek a hatóságok megsértették emberi jogait.