A Helsinki Bizottság felhívja Sólyom László köztársasági elnököt és a parlamenti pártok vezetőit a szeptember 5-i Meleg Méltóság Menet melletti kiállásra | Magyar Helsinki Bizottság
×

Sütik kezelése

ADÓSZÁMUNK: 19013983-1-42

2009. aug. 28.

A Magyar Helsinki Bizottság 2009. augusztus 28-án nyílt levélben fordult dr. Sólyom László köztársasági elnökhöz és a parlamenti pártok vezetőihez, hogy jutassák kifejezésre: fontosnak tartják a leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű (LMBT) polgárok másokkal egyenlő jogait és emberi méltóságát, és tűrhetetlennek találjak azokat a kezdeményezéseket, amelyek megfélemlítéssel próbálják e kisebbség tagjait eltántorítani az őket megillető szabadságjogok gyakorlásától.

A régi demokráciákban a szexuális orientáción vagy nemi identitáson alapuló kisebbségek társadalmi elfogadottsága rohamosan nőtt az elmúlt évtizedekben. Ebben nem kis szerepe volt a leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű (LMBT) csoportok „polgárjogi küzdelmének” kezdetéről megemlékező és e kisebbség társadalmi láthatóságát elősegítő felvonulásoknak és rendezvényeknek. De még ennél is fontosabbnak bizonyult a meghatározó politikai vezetők – államfők, kormányfők, főpolgármesterek, pártvezetők – nyilvános kiállása az LMBT kisebbség mellett.

Reményeink szerint a meghatározó politikai erők együttes – politikai nézőponttól és társadalmi, erkölcsi felfogástól független – kiállása a homofób erőszak ellen segít megakadályozni a tavalyihoz hasonló szégyenletes, Magyarország nemzetközi megítélésének is súlyosan ártó támadások megvalósulását.

Levél Sólyom László köztársasági elnökhöz

Levél a parlamenti pártok vezetőihez

 

További írások

magyar-helsinki-bizottsag

Támogasd te is
a Magyar Helsinki Bizottság tevékenységét adód -val!

Segíts, hogy őrködhessünk
a demokrácia felett,
és hogy Magyarország továbbra is jogállam maradhasson.

Segítsd ügyvédeink munkáját, hogy továbbra is ingyenes jogi segítséget nyújthassanak azoknak, akiknek a hatóságok megsértették emberi jogait.