A Helsinki Bizottság sajtópert nyert a Magyar Nemzet és a Magyar Nemzet Online ellen | Magyar Helsinki Bizottság
×

Sütik kezelése

ADÓSZÁMUNK: 19013983-1-42

2009. szept. 22.

A Helsinki Bizottságról szóló valótlan állításainak helyreigazítására kötelezte a Fővárosi Ítélőtábla a Magyar Nemzetet és a Magyar Nemzet Online-t.

2009. szeptember 22-én lezárult az a sajtó-helyreigazítási per, amelyet a Magyar Helsinki Bizottság indított a Magyar Nemzet és a Magyar Nemzet Online ellen a Bizottság tevékenységéről szóló, 2009. februári és márciusi cikkek kapcsán.

A 2009 márciusában indult perben a Fővárosi Bíróság arra kötelezte az alperes újságokat, hogy a cikkekben közölt valótlan állításaikkal szemben tegyék közzé: a Helsinki Bizottság a hazai és a nemzetközi sajtóhoz és a Legfőbb Ügyészséget fordulva hívta fel a figyelmet a 2006. őszi rendőri fellépések során történt jogsértésekre, valamint a rendőri túlkapások éppen a Helsinki Bizottság jelzései nyomán kerültek az ENSZ Kínzás Elleni Bizottságának látókörébe.

Az elsőfokú ítélet a mai napon jogerőssé vált. Így a Magyar Nemzetnek és a Magyar Nemzet Online-nak helyre kell igazítania valótlan állításait, és el kell ismernie a Helsinki Bizottságnak a 2006. őszi események feltárásában játszott fontos szerepét.

 

További írások

magyar-helsinki-bizottsag

Támogasd te is
a Magyar Helsinki Bizottság tevékenységét adód -val!

Segíts, hogy őrködhessünk
a demokrácia felett,
és hogy Magyarország továbbra is jogállam maradhasson.

Segítsd ügyvédeink munkáját, hogy továbbra is ingyenes jogi segítséget nyújthassanak azoknak, akiknek a hatóságok megsértették emberi jogait.