A kirendelt védői rendszer és hiányosságai
×

Sütik kezelése

ADÓSZÁMUNK: 19013983-1-42

A Magyar Helsinki Bizottság évtizedek óta dolgozik azon, hogy a legszegényebb emberek is hatékony jogi képviselethez jussanak. A kirendelt védői rendszer fejlődését és hiányosságait a Kriminológiai Közlemények 80. számában közölt tanulmányban foglalta össze Ivány Borbála ügyvéd kollégánk. Tanulmánya itt olvasható.

dr. Ivány Borbála

A kirendelt védői rendszer és hiányosságai

A kirendelt védői rendszerre nem szabad úgy tekintenünk, mint a büntető igazságszolgáltatási rendszer mostohagyermekére. A kirendelés azoknak az embereknek a jogvédelmét hivatott megteremteni, akik a leginkább kiszolgáltatott helyzetben vannak, mert szegények ahhoz, hogy megvegyék maguknak a kellő jogi szolgáltatást. Tehát a kirendelt védői rendszer színvonala szolidaritási és jogegyenlőségi kérdés. A társadalom és a jogalkotó feladata, sőt kötelessége, hogy magas szintű szolgáltatást biztosítson a hátrányos helyzetű embereknek.

A Magyar Helsinki Bizottság évtizedek óta dolgozik azon, hogy a legszegényebb emberek is hatékony jogi képviselethez jussanak. A kirendelt védői rendszer fejlődését és hiányosságait a Kriminológiai Közlemények 80. számában közölt tanulmányban foglalta össze Ivány Borbála ügyvéd kollégánk. Tanulmánya itt olvasható.

További írások

magyar-helsinki-bizottsag

Támogasd te is
a Magyar Helsinki Bizottság tevékenységét adód -val!

Segíts, hogy őrködhessünk
a demokrácia felett,
és hogy Magyarország továbbra is jogállam maradhasson.

Segítsd ügyvédeink munkáját, hogy továbbra is ingyenes jogi segítséget nyújthassanak azoknak, akiknek a hatóságok megsértették emberi jogait.