A gyűlöletbeszéd polgári jogi szabályozása | Magyar Helsinki Bizottság
×

Sütik kezelése

ADÓSZÁMUNK: 19013983-1-42

Észrevételeink és javaslataink

A Magyar Helsinki Bizottság véleménye az ember méltóságát súlyosan sértő egyes magatartásokkal szembeni védelem érdekében szükséges jogérvényesítési eszközök biztosításáról szóló T/6219. sz. törvényjavaslatról (2008. szeptember 23.)

A Magyar Helsinki Bizottság észrevételei az ember méltóságát súlyosan sértő egyes magatartásokkal szembeni védelem érdekében szükséges jogérvényesítési eszközök biztosításáról szóló törvény tervezetéhez (2008. szeptember 3.)

A Magyar Helsinki Bizottság és a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda közös javaslata a gyűlöletbeszéd és a sérelemdíj szabályozására (2008. január 25.) – Az új Polgári Törvénykönyv kodifikálásának során a Magyar Helsinki Bizottság és a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda közös javaslatot nyújtott be az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumnak a gyűlöletbeszéd szabályozására. A javaslat abból a beadványból indul ki, amelyet Sólyom László nyújtott be az Alkotmánybírósághoz a Ptk. vonatkozó módosításával kapcsolatban, és igyekszik olyan megoldást felvázolni, amely a köztársasági elnök alkotmányossági aggályait kiküszöböli.

 

További írások

magyar-helsinki-bizottsag

Támogasd te is
a Magyar Helsinki Bizottság tevékenységét adód -val!

Segíts, hogy őrködhessünk
a demokrácia felett,
és hogy Magyarország továbbra is jogállam maradhasson.

Segítsd ügyvédeink munkáját, hogy továbbra is ingyenes jogi segítséget nyújthassanak azoknak, akiknek a hatóságok megsértették emberi jogait.