A Magyar Helsinki Bizottság nyílt levélben kéri az országgyűlési képviselőket, hogy ne válasszák meg Pokol Bélát alkotmánybírónak | Magyar Helsinki Bizottság
×

Sütik kezelése

ADÓSZÁMUNK: 19013983-1-42

2011. jún. 23.

A Magyar Helsinki Bizottság nyílt levélben kérte az országgyűlési képviselőket, hogy ne járuljanak hozzá szavazatukkal Pokol Béla alkotmánybíróvá választásához.

Pokol Béla írásainak tanúsága alapján elfogadhatónak tartja az olyan hátrányos megkülönböztetését, amely pusztán az érintett etnikai hovatartozásán alapul, ami az egyenlő emberi méltóság megtagadását jelenti. A Bizottság határozott álláspontja, hogy aki nem hisz az egyenlő emberi méltóságban, nem méltó arra, hogy egy demokratikus állam alkotmánybíróságának tagja legyen. A levélben a Bizottság idézi a miniszterelnököt, aki korábbi beszédében elfogadhatatlannak tartotta az egyenlő emberi méltóság követelményének megsértését. A Helsinki Bizottság arra kéri a képviselőket, hogy amennyiben egyetértenek vele, úgy ezt Pokol Béla megválasztásának elutasításával is juttassák kifejezésére.

A nyílt levél szövege itt érhető el.

 

További írások

magyar-helsinki-bizottsag

Támogasd te is
a Magyar Helsinki Bizottság tevékenységét adód -val!

Segíts, hogy őrködhessünk
a demokrácia felett,
és hogy Magyarország továbbra is jogállam maradhasson.

Segítsd ügyvédeink munkáját, hogy továbbra is ingyenes jogi segítséget nyújthassanak azoknak, akiknek a hatóságok megsértették emberi jogait.