A második hullám – a jogállam lebontása | Magyar Helsinki Bizottság
×

Sütik kezelése

ADÓSZÁMUNK: 19013983-1-42

2010. dec. 13.

Az Eötvös Károly Intézet, a Magyar Helsinki Bizottság és a Társaság a Szabadságjogokért elemzése a kormányzat jogállamiságot veszélyeztető lépéseiről

Az Eötvös Károly Intézet, a Magyar Helsinki Bizottság és a Társaság a Szabadságjogokért 2010 augusztusában közzétett közös elemzésükben értékelték a 2010. évi választásokat követően megalakult Országgyűlés törvényalkotási módszerét és tempóját, valamint a jogállami értékrenddel összeegyeztethetetlennek tartott új szabályokat.

A három civil szervezet most abból a szempontból vizsgálta az Országgyűlés tevékenységét, hogy melyek azok az intézményes fékek és ellensúlyok, amelyeket 2010 májusa óta a kormányzat közhatalmi döntéssel kiiktatott vagy jelentősen meggyengített. Az elemzés emellett kitér azokra a jelentősebb, szeptember óta elfogadott jogszabály-módosításokra, amelyek alkotmányossági aggályokat vetnek fel.

Az elemzés magyar nyelven itt, angol nyelven pedig itt olvasható.

 

További írások

magyar-helsinki-bizottsag

Támogasd te is
a Magyar Helsinki Bizottság tevékenységét adód -val!

Segíts, hogy őrködhessünk
a demokrácia felett,
és hogy Magyarország továbbra is jogállam maradhasson.

Segítsd ügyvédeink munkáját, hogy továbbra is ingyenes jogi segítséget nyújthassanak azoknak, akiknek a hatóságok megsértették emberi jogait.