A védelem és belső védelmi alternatíva az EU-ban (APAIPA) | Magyar Helsinki Bizottság
×

Sütik kezelése

ADÓSZÁMUNK: 19013983-1-42

A sérülékeny csoportok védelmével kapcsolatos legjobb gyakorlat kialakításában és terjesztésében vesz részt a Helsinki Bizottság.

Az Európai Menekültügyi Tanács (ECRE) által koordinált APAIPA (Actors of Protection and Application of the Internal Protection Alternative) projekt keretében a Magyar Helsinki Bizottság az állami védelem menekültügyi koncpeciója és a belső védelmi alternatíva körében végzett az EU-ra kiterjedő kutatást annak érdekében, hogy ösztönözze az előremutató jogalkalmazási gyakorlat elterjedését a térségben.


A 2013 januárjában indult projekt célja, hogy hozzájáruljon a mind nemzeti menekültügyi hatóságok egymás közti, mind a nemzeti menekültügyi hatóságok és a civil, ill. nemzetközi szakmai szervezetek közti információ- és tapasztalatcseréhez. A projekt eredményeként remélhetőleg megvalósul a sérülékeny csoportba tartozó személyek, így különösen a kiskorúak, kísérő nélküli kiskorúak, erőszak és kínzás áldozatai, várandós nők, idős emberek, fogyatékos személyek, egyedülálló szülők, meghosszabbított őrizetben fogvatartottak és speciális orvosi szükségletekkel rendelkező személyek igényeinek fokozott figyelembe vétele az EU-s jogszabályok végrehajtása során, és a magasabb és egységesebb szintű védelmi színvonal előkészítése.

További írások

magyar-helsinki-bizottsag

Támogasd te is
a Magyar Helsinki Bizottság tevékenységét adód -val!

Segíts, hogy őrködhessünk
a demokrácia felett,
és hogy Magyarország továbbra is jogállam maradhasson.

Segítsd ügyvédeink munkáját, hogy továbbra is ingyenes jogi segítséget nyújthassanak azoknak, akiknek a hatóságok megsértették emberi jogait.