Alperes: Az állam – A Magyar Helsinki Bizottság története (2005) | Magyar Helsinki Bizottság
×

Sütik kezelése

ADÓSZÁMUNK: 19013983-1-42

Harminc évvel ezelőtt a Helsinki Záróokmányt aláíró államok kötelezettséget vállaltak az emberi jogok tiszteletben tartására. A könyv erről a tíz-, húsz-, harmincéves történetről szól.

Szerző: Mink András
Magyar Helsinki Bizottság, Budapest, 2005
ISBN: 963 86959 0 0

Harminc évvel ezelőtt a Helsinki Záróokmányt aláíró államok kötelezettséget vállaltak az emberi jogok tiszteletben tartására. Szerte Kelet-Közép-Európában akadtak emberek, elsőként a Moszkvai Helsinki Csoport tagjai 1976-ban, akik nyíltan gyakorolni kezdték mindazokat a jogokat, melyek tiszteletben tartására kormányaik kötelezettséget vállaltak. A Nemzetközi Helsinki Szövetség az ő ügyük támogatására alakult. Éppen húsz évvel ezelőtt, 1985 októberében került sor a nemzetközi szövetség első látványos rendezvényére, a budapesti Alternatív Kulturális Fórumra. És körülbelül tíz évvel ezelőtt kezdte el a Magyar Helsinki Bizottság rendszeres jogvédő tevékenységét az új magyar demokráciában.

A könyv erről a tíz-, húsz-, harmincéves történetről szól.


További írások

magyar-helsinki-bizottsag

Támogasd te is
a Magyar Helsinki Bizottság tevékenységét adód -val!

Segíts, hogy őrködhessünk
a demokrácia felett,
és hogy Magyarország továbbra is jogállam maradhasson.

Segítsd ügyvédeink munkáját, hogy továbbra is ingyenes jogi segítséget nyújthassanak azoknak, akiknek a hatóságok megsértették emberi jogait.