Alternatív civil jelentés az ENSZ Emberi Jogi Bizottságának | Magyar Helsinki Bizottság
×

Sütik kezelése

ADÓSZÁMUNK: 19013983-1-42

2010. szept. 22.

A Magyar Helsinki Bizottság párhuzamos jelentést készített az ENSZ Emberi Jogi Bizottságának 100. ülésszakára, melynek során az Emberi Jogi Bizottság hazánk emberi jogi helyzetét értékeli a Polgári és Politikai Jogok Nemzetközi Egyezségokmánya által létrehozott ellenőrző mechanizmus keretében.

Az ENSZ Emberi Jogi Bizottsága rendszeresen vizsgálja, hogy a részes államok miképpen teljesítik a Polgári és Politikai Jogok Nemzetközi Egyezségokmányában vállalt kötelezettségeiket. Az Emberi Jogi Bizottság munkája során felhasználja a független szakértők vagy nem kormányzati szervezetek által benyújtott kiegészítéseket, kommentárokat, illetve párhuzamos jelentéseket.

Az Emberi Jogi Bizottság 2010 októberében értékeli a magyar kormány által készített ötödik országjelentést.

A Magyar Helsinki Bizottság 2010 márciusában összeállította az ötödik országjelentés témaköreihez kapcsolódó legfontosabb kérdések listáját, amely angol nyelven itt olvasható.

A Magyar Helsinki Bizottság által az országjelentéshez kapcsolódóan készített angol nyelvű párhuzamos jelentés itt, a legfontosabb problémák összefoglalása szintén angol nyelven itt olvasható.

 

További írások

magyar-helsinki-bizottsag

Támogasd te is
a Magyar Helsinki Bizottság tevékenységét adód -val!

Segíts, hogy őrködhessünk
a demokrácia felett,
és hogy Magyarország továbbra is jogállam maradhasson.

Segítsd ügyvédeink munkáját, hogy továbbra is ingyenes jogi segítséget nyújthassanak azoknak, akiknek a hatóságok megsértették emberi jogait.