Timeline Express Announcements | Magyar Helsinki Bizottság
×

Sütik kezelése

ADÓSZÁMUNK: 19013983-1-42

A Magyar Helsinki Bizottság aggályosnak tartja a “jogszerű intézkedéssel szembeni engedetlenség” szabálysértésének sürgős hatálybaléptetését és a rendelkezés szabályozási szintjét. A Magyar Helsinki Bizottság (MHB) aggályosnak tartja, hogy a Kormány mindössze öt napot hagyott a “jogszerű intézkedéssel szembeni engedetlenség” szabálysértését létrehozó 32/2007. (III. 6.) Kormányrendelet hatálybalépésére.

Tovább
blog-grid

Gergényi Péter budapesti rendőrfőkapitány elutasította a Magyar Helsinki Bizottságnak a Kossuth téri kordon miatt beadott panaszát. A március 14-i határozatban a rendőrség arra hivatkozik, hogy a tér október 23-ai lezárása után folyamatos értékelő-elemző munka során állapították meg, hogy az Országgyűlés működését is fenyegető jogellenes cselekedetek veszélye miatt volt szükség a terület lezárására.

Tovább

A Magyar Helsinki Bizottság álláspontja szerint a Kossuth téri kordon elbontását jogi úton kell elérni. A jogszabályokat az országgyűlési képviselőknek is be kell tartaniuk. A Magyar Helsinki Bizottság felelőtlennek és károsnak tartja a fideszes országgyűlési és EP-képviselők azon akcióját, amelynek során a mai napon elbontották a Kossuth téri kordont.

Tovább

Nem intézkednek, csak útbaigazítják a rendőrök azokat a járókelőket, akik a Kossuth tér október 23-a óta „ideiglenesen elzárt műveleti részén” akarnak átvágni – világosították fel a jelvény, azonosító szám nélküli egyenruhások a Magyar Helsinki Bizottság társelnökét, amikor szeretett volna átmenni a Rákóczi szobor előtti területen.

Tovább
magyar-helsinki-bizottsag

Támogasd te is
a Magyar Helsinki Bizottság tevékenységét adód -val!

Segíts, hogy őrködhessünk
a demokrácia felett,
és hogy Magyarország továbbra is jogállam maradhasson.

Segítsd ügyvédeink munkáját, hogy továbbra is ingyenes jogi segítséget nyújthassanak azoknak, akiknek a hatóságok megsértették emberi jogait.