Antidiszkriminációs tréningek | Magyar Helsinki Bizottság
×

Sütik kezelése

ADÓSZÁMUNK: 19013983-1-42

A Magyar Helsinki Bizottság az elmúlt években több antidiszkriminációs tréninget tartott, többek között civil szervezetek munkatársainak és szakszervezeti tisztségviselőknek, emellett huszonöt nagyvállalat humán erőforrás szakemberei részesültek képzésben. Ez utóbbi képzés célja az volt, hogy a gazdasági élet szereplői széles körű ismereteket szerezzenek az egyenlő bánásmód és az esélyegyenlőség problémaköréről, és így fejlessze az üzleti szféra döntéshozóinak érzékenységét a diszkrimináció elleni küzdelem és az egyenlő bánásmód elvének érvényesítése területén.

A munkáltatók elkötelezettsége a diszkrimináció elleni küzdelem iránt az esélyegyenlőség megvalósulásának elengedhetetlen feltétele. A hatékony jogérvényesítés, a jogintézmények által biztosított jogvédelem önmagában kevés – gyökeres szemléletváltásra, a diszkriminációt feloldó vállalati humán stratégiák kidolgozására és alkalmazásuk elterjedésére van szükség. A Magyar Helsinki Bizottság célkitűzése, hogy széles körben ismertté tegye a diszkrimináció jelenlétét a foglalkoztatásban, és a vállalatok humán erőforrás menedzserein keresztül befolyást gyakoroljon a vállalatok humán stratégiájára.

A Magyar Helsinki Bizottság munkatársai a fentiek mellett 2008 februárjában a Magyar Bíróképző Akadémián hatvan bírónak tartottak képzést a diszkrimináció témakörében.

 

További írások

magyar-helsinki-bizottsag

Támogasd te is
a Magyar Helsinki Bizottság tevékenységét adód -val!

Segíts, hogy őrködhessünk
a demokrácia felett,
és hogy Magyarország továbbra is jogállam maradhasson.

Segítsd ügyvédeink munkáját, hogy továbbra is ingyenes jogi segítséget nyújthassanak azoknak, akiknek a hatóságok megsértették emberi jogait.