Auróra – józsefvárosi jegyző: 2–0 | Magyar Helsinki Bizottság
×

Sütik kezelése

ADÓSZÁMUNK: 19013983-1-42

2017. okt. 31.

A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság a ma kihirdetett jogerős ítéletével hatályon kívül helyezte a Józsefvárosi Önkormányzat jegyzőjének az Auróra-Kert bezáratásáról hozott határozatát. A közkedvelt közösségi helyet működtető kft.-t a Magyar Helsinki Bizottság ügyvédje képviselte.

A bíróság megállapította, hogy a jegyzőnek nem volt jogalapja a bezáratásra, mert az általa hivatkozott településkép-védelmi problémáknak nincs közük a Kert kereskedelmi működéséhez.

Ez már a második olyan eljárás, ahol az önkormányzattal szemben az Aurórának adtak igazat a hatóságok, bíróságok. Még augusztusban az Auróra Kioszkot bezárató önkormányzati határozatot semmisítette meg a Fővárosi Kormányhivatal. Ennek köszönhetően indulhatott újra a közösségi ház kantinja.

Mind a Kormányhivatal előtti, mind a mostani bírósági eljárásban Győző Gábor, a Helsinki Bizottság ügyvédje képviselte az Aurórát üzemeltető Marom Klub Kft.-t.

További írások

magyar-helsinki-bizottsag

Támogasd te is
a Magyar Helsinki Bizottság tevékenységét adód -val!

Segíts, hogy őrködhessünk
a demokrácia felett,
és hogy Magyarország továbbra is jogállam maradhasson.

Segítsd ügyvédeink munkáját, hogy továbbra is ingyenes jogi segítséget nyújthassanak azoknak, akiknek a hatóságok megsértették emberi jogait.