Az erőszakos bűncselekmények áldozatául esett fogvatartottak sértetti jogai | Magyar Helsinki Bizottság
×

Sütik kezelése

ADÓSZÁMUNK: 19013983-1-42

A projekt elsősorban azon fogvatartottak sértetti jogainak érvényesülését vizsgálja, akik nem az EU állampolgárai és előzetes letartóztatásban, vagy idegenrendészeti őrizetben estek erőszakos bűncselekmények áldozatául.

A fogvatartott sértetteknek az Európai Unió jogszabályai biztosítanak ugyan védelmet, ám fennáll a veszélye, hogy az őket ért hátrányos megkülönböztetés miatt nem tudnak ezen jogaikkal teljes mértékben élni. A  Magyar Helsinki Bizottság projektpartnerként vesz részt ebben az Európai Unió által támogatott projektben, amely keretében megvizsgálja, hogy a magyar hatóságok mennyiben biztosítják a sértettek jogairól szóló 2012/29-es EU irányelvben szereplő jogokat. A projekt célja, hogy az irányelv magyarországi érvényesülését elősegítése.

A projekt keretében készítettünk egy útmutatót annak érdekében, hogy a bántalmazott fogvatartottakkal foglalkozó szakemberek biztosítani tudják az áldozatok részére jogaik érvényesülését.

További írások

magyar-helsinki-bizottsag

Támogasd te is
a Magyar Helsinki Bizottság tevékenységét adód -val!

Segíts, hogy őrködhessünk
a demokrácia felett,
és hogy Magyarország továbbra is jogállam maradhasson.

Segítsd ügyvédeink munkáját, hogy továbbra is ingyenes jogi segítséget nyújthassanak azoknak, akiknek a hatóságok megsértették emberi jogait.