Azonosítás és segítség nélkül | Magyar Helsinki Bizottság
×

Sütik kezelése

ADÓSZÁMUNK: 19013983-1-42

2017. máj. 27.

A tanulmány azt vizsgálja, hogy az átdolgozott Befogadási Irányelv és az átdolgozott Eljárási Irányelv a kínzás áldozatokra és a traumatizált menedékkérőkre vonatkozó előírásait miként ültették át egyes uniós tagországok. A vizsgálat Bulgáriát, Görögországot, Horvátországot, Lengyelországot, Magyarországot, Romániát, Szlovákiát és Szlovéniát érintette. A kutatás egyik legfontosabb megállapítása, hogy mivel az irányelvek több jelentősebb pontját egyáltalán nem, vagy nem megfelelően ültették át a vizsgált országok jogrendjébe, a sérülékeny menedékkérőket nem azonosítják be és ebből következően nem részesülnek megfelelő ellátásban sem. 


A kiadvány az ACESO projekt keretében született, mely részben az Európai Bizottság finanszírozásában valósult meg. A Magyar Helsinki Bizottság vezetésével a projektben a Cordélia Alapítvány, a Croatian Law Centre, a Foundation for Access to Rights, az Assistance Centre for Torture Survivors és a Greek Council for Refugees vett részt. 

További írások

magyar-helsinki-bizottsag

Támogasd te is
a Magyar Helsinki Bizottság tevékenységét adód -val!

Segíts, hogy őrködhessünk
a demokrácia felett,
és hogy Magyarország továbbra is jogállam maradhasson.

Segítsd ügyvédeink munkáját, hogy továbbra is ingyenes jogi segítséget nyújthassanak azoknak, akiknek a hatóságok megsértették emberi jogait.