Egyetértünk az Amnesty International Magyarországról szóló 2004-es jelentésének fogvatartásra vonatkozó állításaival | Magyar Helsinki Bizottság
×

Sütik kezelése

ADÓSZÁMUNK: 19013983-1-42

2005. máj. 26.

Az Amnesty International 2004-es, a magyarországi emberi jogi helyzetről szóló, 2005. május 25-én közzétett jelentése hivatkozik a Magyar Helsinki Bizottságnak a fogvatartási körülményekkel kapcsolatos megfigyeléseire.

Garamvölgyi László, az ORFK szóvivője az MTI-nek adott nyilatkozatában azt állította, hogy az AI jelentés megállapításainak homlokegyenest ellentmond a Helsinki Bizottság tavalyi vizsgálata.

A Bizottságnak az előzetes letartóztatottak helyzetéről A vétkesség vélelme címmel, 2005 februárjában megjelent könyve, illetve más jelentései számos ponton alátámasztják az Európa Tanács Kínzás és Embertelen vagy Megalázó Büntetés vagy Bánásmód Megelőzésére létrehozott Bizottsága (CPT) 2003-as magyarországi látogatása során feltárt visszásságokat. Tehát az AI jelentéseinek erre vonatkozó része megismétli a Helsinki Bizottság megállapításait, sőt, a Bizottságnak a rendőrségi fogdákban és büntetés-végrehajtási intézetekben folytatott emberi jogi megfigyeléseinek tapasztalatain alapul.

További írások

magyar-helsinki-bizottsag

Támogasd te is
a Magyar Helsinki Bizottság tevékenységét adód -val!

Segíts, hogy őrködhessünk
a demokrácia felett,
és hogy Magyarország továbbra is jogállam maradhasson.

Segítsd ügyvédeink munkáját, hogy továbbra is ingyenes jogi segítséget nyújthassanak azoknak, akiknek a hatóságok megsértették emberi jogait.