Egyezmény a Faji Megkülönböztetés Valamennyi Formájának Kiküszöböléséről | Magyar Helsinki Bizottság
×

Sütik kezelése

ADÓSZÁMUNK: 19013983-1-42

Az ENSZ Közgyűlése New Yorkban 1965. december 21-én fogadta el a Faji Megkülönböztetés Valamennyi Formájának Kiküszöböléséről Szóló Egyezményt, amit Magyarországon az 1969. évi 8. törvényerejű rendelettel hirdettek ki.

Az Egyezmény betartása felett őrködő bizottság 18 szakértőből áll. A biztottság egyrészt rendszeresen vizsgálja, hogy a részes államok betartják-e az Egyezményben foglaltakat, másrészt egyéni panaszokat is elbírál.

Az alábbiakban az Egyezmény magyarországi érvényesülésével kapcsolatos dokumentumok és a Magyar Helsinki Bizottság által a Faji Megkülönböztetés Valamennyi Formájának Kiküszöbölésére Létrejött Bizottságnak benyújtott párhuzamos jelentések és egyéb dokumentumok olvashatóak.

Az összevont 14., 15., 16. és 17. országjelentéshez kapcsolódó anyagok (2002):
– A Magyar Helsinki Bizottság és a Roma Sajtóközpont által az országjelentéshez kapcsolódóan készített angol nyelvű párhuzamos jelentése itt olvasható

– A Bizottság által elfogadott országjelentés itt található.

Az összevont 18., 19., 20., 21., 22., 23., 24. és 25. országjelentéshez kapcsolódó anyagok (2019):
– A Magyar Helsinki Bizottság által az országjelentéshez készített angol nyelvű párhuzamos jelentése itt olvasható. A Faji Megkülönböztetés Valamennyi Formájának Kiküszöbölésére Létrejött Bizottság ülését követően benyújtott kiegészítő információk itt érhetők el. 

További írások

magyar-helsinki-bizottsag

Támogasd te is
a Magyar Helsinki Bizottság tevékenységét adód -val!

Segíts, hogy őrködhessünk
a demokrácia felett,
és hogy Magyarország továbbra is jogállam maradhasson.

Segítsd ügyvédeink munkáját, hogy továbbra is ingyenes jogi segítséget nyújthassanak azoknak, akiknek a hatóságok megsértették emberi jogait.