Elkészültek új kisfilmjeink! | Magyar Helsinki Bizottság
×

Sütik kezelése

ADÓSZÁMUNK: 19013983-1-42

2012. jan. 04.

A Magyar Helsinki Bizottság munkatársainak köszönhetően két új kisfilmünkben egy oltalmazott afgán fiú és egy szenegáli-magyar család sikertörténetét mutathatjuk be.

Zia, a 18 éves afgán fiú a háború elől két éve teljesen egyedül menekült Magyarországra. Itt oltalmazottként védelmet kapott, azóta iskolába jár, ismerkedik a matematikával és tökéletesen megtanult magyarul. Ziának a menekülteljárásban a Magyar Helsinki Bizottság nyújtott jogi segítséget.

Zia from Magyar Helsinki Bizottság on Vimeo.

 

Bouba és családja a Magyar Helsinki Bizottság ügyvédje segítségével azért küzdött, hogy két kislányukat együtt nevelhessék Magyarországon. Ez volt a család utolsó esélye, hogy az apukát ne toloncolják ki. A Bevándorlási Hivatal döntésén múlott a család jövője.

Apa velünk marad? from Magyar Helsinki Bizottság on Vimeo.

A filmek megvalósításához szükséges pénzügyi támogatást az Ökotárs Alapítvány és a Svéd Nagykövetség biztosította. Köszönjük a film elkészítéséhez nyújtott segítséget a Cordelia Alapítványnak, az Ökumenikus Segélyszervezetnek, illetve a Református menekültmisszió munkatársainak, valamint a filmek készítőinek.

A Magyar Helsinki Bizottság filmjeit a szervezet Vimeo csatornáján tekinthetik meg.

További írások

magyar-helsinki-bizottsag

Támogasd te is
a Magyar Helsinki Bizottság tevékenységét adód -val!

Segíts, hogy őrködhessünk
a demokrácia felett,
és hogy Magyarország továbbra is jogállam maradhasson.

Segítsd ügyvédeink munkáját, hogy továbbra is ingyenes jogi segítséget nyújthassanak azoknak, akiknek a hatóságok megsértették emberi jogait.