Emberi jogi garanciák és a nemzetközi migráció | Magyar Helsinki Bizottság
×

Sütik kezelése

ADÓSZÁMUNK: 19013983-1-42

2012. ápr. 17.

A Magyar Helsinki Bizottság, az ORFK, az UNHCR és a Cordelia Alapítvány részvételével elkészült az a közel 90 oldalas jegyzet, amely a rendőrtiszti oktatás számára összefoglalja a visszatéréshez és a határőrizethez kapcsolódó fő emberi jogi követelményeket.

A Magyar Helsinki Bizottság, az ORFK, az UNHCR és a Cordelia Alapítvány részvételével elkészült az a közel 90 oldalas jegyzet, amely a rendőrtiszti oktatás számára összefoglalja a visszatéréshez és a határőrizethez kapcsolódó fő emberi jogi követelményeket. A jegyzet elkészítését a Helsinki Bizottság, az ORFK és az UNHCR részvételével évek óta működő Háromoldalú Munkacsoport vetette fel.

 

A jegyzet tartalmát és struktúráját a szerkesztőbizottság állította össze, minden fejezetet külön megbízott szakértő írt meg. A jegyzet tematikáját két alkalommal mutattuk be egy-egy 2 napos képzés keretében, amelynek résztvevői a Rendőrség idegenrendészeti területén dolgozó vezetői és középvezetői állományából kerültek ki.

A jegyzet a képre kattintva letölthető.

A kiadvány létrejöttét az Európai Visszatérési Alap Nemzeti Allokációja által finanszírozott "Visszatérés emberi jogi garanciákkal" című projekt tette lehetővé.

További írások

magyar-helsinki-bizottsag

Támogasd te is
a Magyar Helsinki Bizottság tevékenységét adód -val!

Segíts, hogy őrködhessünk
a demokrácia felett,
és hogy Magyarország továbbra is jogállam maradhasson.

Segítsd ügyvédeink munkáját, hogy továbbra is ingyenes jogi segítséget nyújthassanak azoknak, akiknek a hatóságok megsértették emberi jogait.