Európai bíróképzés a nemzetközi védelemre szoruló személyek jogairól | Magyar Helsinki Bizottság
×

Sütik kezelése

ADÓSZÁMUNK: 19013983-1-42

A Greek Council for Refugees koordinációja alatt valósítottuk meg az Európai Unió által támogatott „Európai bíróképzés a nemzetközi védelemre szoruló személyek jogairól” című projektet, melyben a Magyar Helsinki Bizottság projektpartnerként vett részt. A projekt célja volt, hogy hozzájáruljon az Európai Unión belüli jogértelmezés harmonizálásához a nemzetközi védelemre szoruló személyek alapvető jogainak érvényesítése területén. Ezt a célt a Tanács rasszizmus és az idegengyűlölet egyes formái és megnyilvánulásai elleni, büntetőjogi eszközökkel történő küzdelemről szóló 2008/913/IB kerethatározata (2008. november 28.) implementációjához kapcsolódó témákban tartott bíróképzések szervezésével törekedtünk elérni. A projekthez tartozó tevékenységeket 5 államban (Bulgária, Görögország, Magyarország, Málta, Olaszország) hajtották végre a partnerszervezetek.

A Magyar Helsinki Bizottság részt vett a szakmai és képzési anyagok fejlesztésében, valamint két magyarországi képzés megszervezésével járult hozzá a projekt megvalósításához. A képzésekre 2017. február és szeptember között került sor, gyakorlatorientált, interaktív képzést nyújtott (1) a menekültügyi és idegenrendészeti őrizet bírói felülvizsgálata, valamint (2) a gyűlölet-bűncselekményekkel szembeni hatékony büntetőjogi fellépés tárgyában.

A 2017. májusi bíróképzésről szóló részletes beszámoló az alábbi oldalon tekinthető meg:

Továbbképzés a gyűlölet-bűncselekményekről bírák számára

EU-logo

 

 

A projekt az Európai Unió támogatásával valósult meg.

További írások

magyar-helsinki-bizottsag

Támogasd te is
a Magyar Helsinki Bizottság tevékenységét adód -val!

Segíts, hogy őrködhessünk
a demokrácia felett,
és hogy Magyarország továbbra is jogállam maradhasson.

Segítsd ügyvédeink munkáját, hogy továbbra is ingyenes jogi segítséget nyújthassanak azoknak, akiknek a hatóságok megsértették emberi jogait.