Fiatalok ösztönzése az emberi jogok, a demokrácia és a jogállamiság védelmében való részvételre (2019-2021) | Magyar Helsinki Bizottság
×

Sütik kezelése

ADÓSZÁMUNK: 19013983-1-42

A projekt célja amerikai szakértők közreműködésével olyan oktatási programok kidolgozása, melyek az emberi jogok és demokrácia témájában a vitakultúra fejlesztését segítik elő a fiatalság körében. Elsősorban 18-24 éves, észak-magyarországi fiatalokat céloznak a projekt keretében a Magyar Helsinki Bizottság által végrehajtott programok. 

A 2019 októberében kezdődött projekt keretében szervezett szeminárium 2020 tavaszán indult egy 17 fős csoport számára Miskolcon. A koronavírus adta rendkívüli helyzet okán a szeminárium 2020 szeptemberében folytatódott. Mit tanulhatunk az elnyomó, náci és kommunista rezsimek tapasztalataiból? Hogyan emlékezünk az áldozatokra? Miért felejtjük el ezeket a történeteket? Mit nyertünk a rendszerváltással? Mit jelentenek a szabadság és az az emberi jogokat biztosító intézmények? Miért érdemes őrizni őket, és miért visznek előre ebben a viták? Ehhez hasonló kérdésekről beszélgettünk, vitáztunk Miskolcon az okos, lelkes és inspiráló fiatalok kis csapatával.

 

 

A másik projekteseményre, egy háromnapos táborra 2021-ben kerül sor.

A projekt az Amerikai Egyesült Államok Külügyminisztériumának támogatásával és a University of Minnesota Human Rights Lab keretében valósul meg.

Attachments

További írások

magyar-helsinki-bizottsag

Támogasd te is
a Magyar Helsinki Bizottság tevékenységét adód -val!

Segíts, hogy őrködhessünk
a demokrácia felett,
és hogy Magyarország továbbra is jogállam maradhasson.

Segítsd ügyvédeink munkáját, hogy továbbra is ingyenes jogi segítséget nyújthassanak azoknak, akiknek a hatóságok megsértették emberi jogait.