Jogod? Van! Filmezz jogállamot! | Magyar Helsinki Bizottság
×

Sütik kezelése

ADÓSZÁMUNK: 19013983-1-42

2011. nov. 28.

A Magyar Helsinki Bizottság, a Társaság a Szabadságjogokért és az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet közös pályázata. Pályázati határidő: 2012.01.10.

A jogállami értékek ismerete alapvető fontosságú. A pályázat célja, hogy ezen értékeket minél szélesebb közönség ismerje meg. A pályázat kiírói olyan szinopszisokat várnak, melyek érthető, világos és szórakoztató módon mutatják be, hogy például miért fontos az információszabadság, szólásszabadság, a sajtószabadság, a személyi szabadsághoz való jog, mit jelent a hátrányos megkülönböztetés tilalma, az emberi méltóság és a vallásszabadság, röviden: miért védjük az emberi jogokat és mit vesztenénk nélkülük.

Mivel lehet pályázni?
•    Legfeljebb 7 000 karakter hosszúságú, magyar nyelvű, kisfilmről és/vagy animációs filmről készített szinopszissal lehet pályázni.
•    Az „A” kategória pályázóinak a szinopszis mellett maximum 3 darab, egyenként legfeljebb 5 perc terjedelmű referenciamunkát is be kell küldeniük.
•    A díjazott szinopszisok készítőivel a Magyar Helsinki Bizottság szerződést köt a maximum 5 perc terjedelmű kisfilm/animáció elkészítésére.

Kik pályázhatnak?
„A” kategória:
Szakmai referenciával rendelkező, filmkészítésben jártas alkotók, műhelyek
„B” kategória: 16 év feletti középiskolai tanulók, főiskolai, egyetemi hallgatók

Értékelés
A pályaműveket szakértőkből álló, négyfős zsűri bírálja el, melynek tagjai: Báron György filmkritikus, Majtényi László, az EKINT elnöke, Mészáros Antónia újságíró és Török Ferenc filmrendező.

Díjak
Az „A” kategóriában:
1.    díj: bruttó 500 000 Ft
2.    díj: bruttó 400 000 Ft
A „B” kategóriában:
Különdíj: bruttó 100 000 Ft

Pályázat beküldése, határidők
A pályázatokat postai úton kell beküldeni a Magyar Helsinki Bizottság címére (1054 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky 36-38. I/2. ). A pályázati dokumentációra írják rá: „Filmezz jogállamot!” pályázati anyag.

•    A pályázat leadásának határideje: 2012. január 10.
•    Eredményhirdetés: 2012. február 15.
•    Kisfilm/animáció elkészítésének határideje: 2012. április 30.

Kapcsolódó anyagok:
Részletes pályázati kiírás

Pályázati adatlap
Előzetes kötelezettségvállaló nyilatkozat
Szerződésminta

 

Attachments

További írások

magyar-helsinki-bizottsag

Támogasd te is
a Magyar Helsinki Bizottság tevékenységét adód -val!

Segíts, hogy őrködhessünk
a demokrácia felett,
és hogy Magyarország továbbra is jogállam maradhasson.

Segítsd ügyvédeink munkáját, hogy továbbra is ingyenes jogi segítséget nyújthassanak azoknak, akiknek a hatóságok megsértették emberi jogait.