RETORZIÓ ÉRT AZ ÁLLAM RÉSZÉRŐL, MERT KIÁLLTÁL AZ IGAZADÉRT?
×

Sütik kezelése

ADÓSZÁMUNK: 19013983-1-42

RETORZIÓ ÉRT AZ ÁLLAM RÉSZÉRŐL, MERT KIÁLLTÁL AZ IGAZADÉRT?

TÉGED IS MEGVÉDÜNK A HATALOM ÖNKÉNYÉVEL SZEMBEN!

 

A Magyar Helsinki Bizottság az emberi méltóságot védelmezi a jog és a nyilvánosság eszközeivel. Félelem nélkül kiállunk az igazságtalanság ellen. A korlátlan hatalom az elmúlt években szisztematikusan építette le a jogállamot, és egyre kisebb teret enged a hatalommal szemben megfogalmazott véleményeknek, álláspontoknak.

 

A Magyar Helsinki Bizottság évente több ezer embernek nyújt ingyenesen jogi segítséget.

 

Tüntetésen voltál, és emiatt kirúgtak az állami munkahelyedről?

Politikai véleményedet nyilvánosan megfogalmaztad és ezért büntetőeljárást indítottak ellened vagy hátrányok értek ott, ahol dolgozol?

Megpanaszoltál egy rendőri intézkedést és ezért retorzió ért?

 

 

Fontosnak tartjuk, hogy segítsünk azoknak, akik bátran kiállnak politikai véleményük, meggyőződésük mellett, olyan embereknek, akik gyülekezési jogukat gyakorolták, szólásszabadságukkal éltek és emiatt retorzió érte őket az államhatalom, egy állami szerv vagy egy állami munkáltató részéről. 

 

Segítünk, hogy megvédd magad, mert a TE JOGOD A MI HIVATÁSUNK!

 

Célunk, hogy a jogsértések áldozatai jóvátételt kapjanak. Szeretnénk, hogy  Magyarország olyan hely legyen, ahol félelem nélkül élhetünk, és ahol az igazságtalanság ellen lehetséges és érdemes bátran kiállni!

 

Ha téged is ért ilyen jogsértés, jelentkezz a jogisegitseg@helsinki.hu e-mailcímen.

 

 

NÉZD MEG, KIK VOLTAK AZ ÜGYFELEINK!

 

SZERT BOGLÁRKA

Szert Boglárka az Antall József Tudásközpontban dolgozott: kiállt kollégái mellett, kirúgták, de a Helsinki Bizottság segítségével kártérítést kapott.

 

 

TAKÁCS FLÓRA


Takács Flóra és társai, a MostMi csoport aktivistái tüntetni akartak a miniszterelnök „évértékelője” idején a Várkert Bazár előtt, ám a tüntetést a rendőrség megakadályozta. Elértük, hogy ügyfeleink kártérítést kaptak.

 

 

KALOCSAI KINGA

Kalocsai Kingát felháborította a kormány idegenellenes gyűlöletkampánya. Megrongált egy „konzultációs” plakátot. Szabálysértési eljárás indult ellene. Ügyvédet biztosítottunk neki, és az eljárást megszüntették ellene.

 

 

 

A hétköznapok hőseinek ingyenesen nyújtunk jogi segítséget. Támogasd te is munkánkat adód 1%-ával vagy pénzadománnyal, hogy másoknak is segíthessünk.

 

Adószámunk: 19013983-1-41 & Adománnyal itt támogathatsz!

 

magyar-helsinki-bizottsag

Támogasd te is
a Magyar Helsinki Bizottság tevékenységét adód -val!

Segíts, hogy őrködhessünk
a demokrácia felett,
és hogy Magyarország továbbra is jogállam maradhasson.

Segítsd ügyvédeink munkáját, hogy továbbra is ingyenes jogi segítséget nyújthassanak azoknak, akiknek a hatóságok megsértették emberi jogait.