Jelentés a vámosszabadi befogadó állomáson tett látogatásról | Magyar Helsinki Bizottság
×

Sütik kezelése

ADÓSZÁMUNK: 19013983-1-42

2014. jún. 06.

A 2014. április 28-i monitorozó látogatásról szóló jelentés és a Bevándorlási Hivatal válasza elérhető.

A Helsinki Bizottság álláspontja szerint a 2013. novemberi tapasztalatokhoz képest érzékelhetően feszültebb lett a légkör a befogadó állomáson, amelyhez feltehetőleg hozzájárult, hogy egy szociális munkással kevesebben dolgoztak a létesítményben, valamint több lakót is Bicskéről költöztettek át ide az utóbbi hónapokban, ami feszültséget keltett a menekültekben.

Az elismert menekültek és oltalmazottak integrációjának elősegítése továbbra is komoly kihívást jelent a Hivatal számára, a Helsinki Bizottság szerint szociális munkások kapacitásának növelésére lenne szükség ahhoz, hogy hatékonyabban működjön a rendszer. Megoldatlan továbbá a traumatizált, gyakran kínzástúlélő menekültek pszichoterápiája és rehabilitációja.

Pozitív fejleményként említhető például a könyvtárszoba berendezése, amelyet többek között a Bizottság tavalyi könyvadományából valósítottak meg a Hivatal munkatársai.

A Helsinki Bizottság jelentése innen,  a Bevándorlási Hivatal jelentése pedig innen érhető el.

További írások

magyar-helsinki-bizottsag

Támogasd te is
a Magyar Helsinki Bizottság tevékenységét adód -val!

Segíts, hogy őrködhessünk
a demokrácia felett,
és hogy Magyarország továbbra is jogállam maradhasson.

Segítsd ügyvédeink munkáját, hogy továbbra is ingyenes jogi segítséget nyújthassanak azoknak, akiknek a hatóságok megsértették emberi jogait.