Jogvédők az emberi jogokról és a jogállamiságról Washingtonban | Magyar Helsinki Bizottság
×

Sütik kezelése

ADÓSZÁMUNK: 19013983-1-42

2017. nov. 28.

A Magyar Helsinki Bizottság társelnöke, Pardavi Márta és Kapronczay Stefánia, a Társaság a Szabadságjogokért ügyvezető igazgatója a héten találkozókon vesznek részt Washingtonban. A három napig tartó látogatás során a jogvédő szervezetek vezetői találkoznak kongresszusi képviselőkkel és munkatársaikkal, az Egyesült Államok külügyminisztériumának munkatársaival, Washingtonban élő magyarokkal és amerikai civil szervezetek képviselőivel.

A jogvédők a magyar emberi jogi helyzetről és a jogállamisságal kapcsolatos problémákról számolnak be, illetve folytatnak a témához kapcsolódó eszmecserét. Az előadott állásponthoz alapul a korábban közzé tett, más szervezetekkel közös állásfoglalás szolgál: Illiberális állam Európa szívében.

A látogatást a civil szférát világszerte érő támadások elleni fellépés támogatása érdekében létrehozott Lifeline segélyalap támogatja. A Lifeline-t 18 kormányzat és magánalapítványok támogatják. 

További írások

magyar-helsinki-bizottsag

Támogasd te is
a Magyar Helsinki Bizottság tevékenységét adód -val!

Segíts, hogy őrködhessünk
a demokrácia felett,
és hogy Magyarország továbbra is jogállam maradhasson.

Segítsd ügyvédeink munkáját, hogy továbbra is ingyenes jogi segítséget nyújthassanak azoknak, akiknek a hatóságok megsértették emberi jogait.