Képzési segédanyag – Nemzetközi és európai sztenderdek a gyűlölet-bűncselekmények büntetőjogi üldözése kapcsán | Magyar Helsinki Bizottság
×

Sütik kezelése

ADÓSZÁMUNK: 19013983-1-42

A Magyar Helsinki Bizottság gyakorlatorientált, interaktív továbbképzéseket szervezett bírák, ügyészek, ügyvédek és rendőrök számára a gyűlölet-bűncselekményekkel szembeni hatékony büntetőjogi fellépés tárgyában. 

A hat képzési alkalomra 2016. január és március között került sor. A Magyar Igazságügyi Akadémián tartott, bíráknak és ügyészeknek szóló képzésen; valamint az ügyvédeket célzó képzéseken használtuk a “Nemzetközi és európai sztenderdek a gyűlölet-bűncselekmények büntetőjogi üldözése kapcsán” című képzési segédanyagot.

A segédanyag átfogó jelleggel ismerteti a gyűlölet-bűncselekményekkel szembeni hatékony büntetőjogi fellépésre vonatkozó állami kötelezettségek univerzális és regionális normatív kereteit, különös figyelmet irányítva az Emberi Jogok Európai Bírósága vonatkozó joggyakorlatára. Ez utóbbi témakörön belül az olvasó megismerheti a képzési anyag véglegesítéséig kirajzolódott strasbourgi sztenderdeket a különös gondossággal végzett, hatékony nyomozás, valamint a rasszista, vallási és egyéb előítéletes indíték feltárására vonatkozó kötelezettség témájában.

 

A képzési segédanyag a Magyar Helsinki Bizottság „Gyakorlati szakemberek kapacitásfejlesztése gyakorlatorientált képzéssel a rasszista, homofób és egyéb gyűlölet-bűncselekmények üldözése érdekében” című, az Európai Unió által finanszírozott projektje keretében készült.

További írások

magyar-helsinki-bizottsag

Támogasd te is
a Magyar Helsinki Bizottság tevékenységét adód -val!

Segíts, hogy őrködhessünk
a demokrácia felett,
és hogy Magyarország továbbra is jogállam maradhasson.

Segítsd ügyvédeink munkáját, hogy továbbra is ingyenes jogi segítséget nyújthassanak azoknak, akiknek a hatóságok megsértették emberi jogait.