Kiutasítás és emberi jogok | Magyar Helsinki Bizottság
×

Sütik kezelése

ADÓSZÁMUNK: 19013983-1-42

A legfontosabb emberi jogi kötelezettségek gyakorlati alkalmazása a kiutasítás bírói elrendelése vagy felülvizsgálata során

A Magyar Helsinki Bizottság Visszatérés emberi jogi garanciákkal elnevezésű 2011.évi projektje keretében ismét megjelentette a kiutasítás során vizsgálandó legfontosabb emberi jogi kötelezettségeket bemutató jegyzetét.

A kiadvány célja, hogy a kiutasítás és emberi jogok kapcsolatát érintő gyakorlati kérdéseket tömören, egyszerűen hivatkozható módon mutassa be, minden alkalommal feltüntetve az iránymutatásként szolgáló kötelező nemzetközi jogi normákat és azok értelmezését elősegítő esetjogot.

A kiadvány elsődleges célcsoportját azok a közigazgatási, büntető és büntetés-végrehajtási bírák jelentik, akiknek napi munkájuk során arról kell dönteniük, hogy egy külföldi kiutasítható-e, kiadható-e, illetve egy korábban kiutasított külföldi kiutasítása végrehajtható-e. Reményeink szerint azonban más jogászok, diákok és a közigazgatásban dolgozók is hasznos szakmai segédletként forgatják majd.

A projekt keretében a jegyzet szerinti tematikával két alkalommal került sor a kiutasítással foglalkozó bírák szakmai találkozójára és továbbképzésére.

A projekt megvalósítását az Európai Visszatérési Alap támogatta.

További írások

magyar-helsinki-bizottsag

Támogasd te is
a Magyar Helsinki Bizottság tevékenységét adód -val!

Segíts, hogy őrködhessünk
a demokrácia felett,
és hogy Magyarország továbbra is jogállam maradhasson.

Segítsd ügyvédeink munkáját, hogy továbbra is ingyenes jogi segítséget nyújthassanak azoknak, akiknek a hatóságok megsértették emberi jogait.