Kőszeg Ferenc kapta a ProAsyl német segélyszervezet emberi jogi díját | Magyar Helsinki Bizottság
×

Sütik kezelése

ADÓSZÁMUNK: 19013983-1-42

2006. aug. 30.

Emberi jogi díjat kap a ProAsyl német segélyszervezettől Kőszeg Ferenc, a Magyar Helsinki Bizottság elnöke -- jelentették be csütörtökön Frankfurtban, a szervezet székhelyén.

Emberi jogi díjat kap a ProAsyl német segélyszervezettől Kőszeg Ferenc, a Magyar Helsinki Bizottság elnöke — jelentették be csütörtökön Frankfurtban, a szervezet székhelyén.

A húszéves fennállását ünneplő német szervezet első alkalommal ad át díjat azoknak, akik “példamutató elkötelezettséget” tanúsítottak a menekültek segítésében.

Kőszeg Ferenc mellett a német Stefan Schmidt kapja a díjat, aki a “Cap Anamur” névre keresztel hajó kapitányaként 2004-ben 37 menekültet mentett ki a vízből a Földközi-tengeren, az olasz hatóságok azonban eljárást indítottak ellene embercsempészet vádjával.

Kőszeget azért találta érdemesnek a Pro Asyl alapítványa a kitüntetésre, mivel évtizedek óta küzd az állampolgári és emberi jogokért. Az indoklásban kiemelték, hogy Kőszeg hozta nyilvánosságra az ukrán menekült- és fogolytáborokban uralkodó katasztrofális állapotokat.

Forrás: Népszabadság Online, MTI

 

További írások

magyar-helsinki-bizottsag

Támogasd te is
a Magyar Helsinki Bizottság tevékenységét adód -val!

Segíts, hogy őrködhessünk
a demokrácia felett,
és hogy Magyarország továbbra is jogállam maradhasson.

Segítsd ügyvédeink munkáját, hogy továbbra is ingyenes jogi segítséget nyújthassanak azoknak, akiknek a hatóságok megsértették emberi jogait.