Megkezdődött a Fidesz elleni perünk tárgyalása | Magyar Helsinki Bizottság
×

Sütik kezelése

ADÓSZÁMUNK: 19013983-1-42

2018. febr. 20.

A Magyar Helsinki Bizottság jó hírneve megsértése miatt indított személyiségi jogi pert a Fidesszel és frakciószóvivőjével, Halász Jánossal szemben. Az első tárgyalási napon az alperesek nevében ügyvédjük ellenkérelmet terjesztett elő.

Ma megkezdődött a Helsinki Bizottság kontra Fidesz per tárgyalása. Immáron a harmadik. Az előző kettőt a jogvédő egyesület jogerősen megnyerte a kormánypárttal szemben.

Az alperesek jogi képviselőjétől megtudhattuk azt a meghökkentő dolgot, hogy a Fidesz és frakció-szóvivője, Halász János a tavaly áprilisi sajtótájékoztatón nem tekintette Soros-szervezetnek a Helsinki Bizottságot. Valamint azt is a bíróság tudtára adták, hogy szerintük nincs jogilag kimutatható kapcsolat Halász fideszes parlamenti képviselő és a Fidesz-MPSZ nevű párt között, mivel alperesi álláspont szerint Halász János nem a Fidesz képviseletében tartott sajtótájékoztatót. Pedig az eseménynek helyet adó terem Fidesz-logóval volt feldíszítve, többszörösen is, valamint a tájékoztató anyaga aztán a Fidesz Youtube-csatornájára és honlapjára is felkerült.

Tárgyalóteremben úgy tűnik, kevésbé harcias a kormánypárt, mint saját fészkében.

Frissítés:

Tudomásunk szerint Halász képviselő sajtó-helyreigazítást kezdeményezett egynémely az ügyről beszámoló orgánumnál. Ezért nyilvánosságra hozzuk a párt és Halász János ellenkérelmét. A dokumentum innen tölthető le.

További írások

magyar-helsinki-bizottsag

Támogasd te is
a Magyar Helsinki Bizottság tevékenységét adód -val!

Segíts, hogy őrködhessünk
a demokrácia felett,
és hogy Magyarország továbbra is jogállam maradhasson.

Segítsd ügyvédeink munkáját, hogy továbbra is ingyenes jogi segítséget nyújthassanak azoknak, akiknek a hatóságok megsértették emberi jogait.