Menedékkérők a határokon – Megjelent a Human Rights Watch jelentése az ukrán menekültügyi rendszerről | Magyar Helsinki Bizottság
×

Sütik kezelése

ADÓSZÁMUNK: 19013983-1-42

2010. dec. 21.

A világ egyik vezető emberi jogi szervezetének legújabb jelentése 161 menekülttel és migránssal Ukrajnában, Szlovákiában és Magyarországon készített interjún alapul.

Kijev, 2010. december 16. A világ egyik vezető emberi jogi szervezetének legújabb jelentése  161 menekülttel és migránssal Ukrajnában, Szlovákiában és Magyarországon készített interjún alapul. A jelentés szerint bár a fogvatartási körülmények javultak bizonyos fogdákon, továbbra is sok menedékkérő esik embertelen és megalázó bánásmód áldozatául Ukrajnában.

A jelentés szerint az ukrán menekültügyi rendszer nem képes hatékony nemzetközi védelmet biztosítani menedékkérőknek és menekülteknek. A Human Rights Watch szintén kritizálja, hogy nemzetközi jogi kötelezettségeiket megsértve, az Európai Unió külső schengeni határán rendszeresen utasítanak ki menedékkérőket Ukrajnába a szlovák és magyar hatóságok.

A jelentés elérhető angolul itt.

A Népszabadság internetes felületén jelentette meg a szerző, Simone Troller cikkét a témában.


További írások

magyar-helsinki-bizottsag

Támogasd te is
a Magyar Helsinki Bizottság tevékenységét adód -val!

Segíts, hogy őrködhessünk
a demokrácia felett,
és hogy Magyarország továbbra is jogállam maradhasson.

Segítsd ügyvédeink munkáját, hogy továbbra is ingyenes jogi segítséget nyújthassanak azoknak, akiknek a hatóságok megsértették emberi jogait.