Menedékkérők hozzáférése az ország területéhez és a menedékjogi eljáráshoz a Magyar Köztársaságban (2010) | Magyar Helsinki Bizottság
×

Sütik kezelése

ADÓSZÁMUNK: 19013983-1-42

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) Közép-Európai Regionális Képviselete, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) és a Magyar Helsinki Bizottság háromoldalú együttműködése keretében megjelent a határmegfigyelő program 2010-es tapasztalatait összegző, harmadik jelentés.

Az egyedi határmegfigyelő látogatásokról készült beszámolókat alapul véve, jelentésünk összefoglalja a 2010-ben a Háromoldalú Megállapodásban részt vevő felek által közösen lebonyolított eseményeket és tevékenységeket; továbbá elemzi, hogy miként valósultak meg a 2008–2009-es beszámolóban a felek által közösen elfogadott ajánlások.

A jelentés nem tér ki a határmegfigyelés módszertanának, a külföldi állampolgárok jogainak, illetve a felkeresett rendőrségi objektumok bemutatására mivel ezeket a program első évéről készült, 2007-es jelentés részletesen tárgyalta.

A jelentés magyar és angol nyelven is letölthető innen.

További írások

magyar-helsinki-bizottsag

Támogasd te is
a Magyar Helsinki Bizottság tevékenységét adód -val!

Segíts, hogy őrködhessünk
a demokrácia felett,
és hogy Magyarország továbbra is jogállam maradhasson.

Segítsd ügyvédeink munkáját, hogy továbbra is ingyenes jogi segítséget nyújthassanak azoknak, akiknek a hatóságok megsértették emberi jogait.