Nemzetközi menedékjogi perbeszédmondó verseny | Magyar Helsinki Bizottság
×

Sütik kezelése

ADÓSZÁMUNK: 19013983-1-42

A Perbeszédmondó Verseny egy fiktív eseten alapul és végig angol nyelven zajlik.

A 2001 és 2007 között évente megrendezett Nemzetközi Menedékjogi Perbeszédmondó Verseny és Szeminárium (Annual International Asylum Law Moot Court Competition and Seminar) a maga nemében egyedülálló rendezvénynek számít Európában. Fő célja az volt, hogy Közép és Kelet-Európában hatékonyabbá tegye a menedékkérők és menekültek jogi védelmét, létrehozva a menekültügyben jártas szakemberek új nemzedékét. Minden évben a régió tizenhárom országának „menedékjogi jogklinikájáról” kerültek ki a versenyen résztvevő diákok.

A Perbeszédmondó Verseny egy fiktív eseten alapul és végig angol nyelven zajlik. Minden résztvevő csapat egy írásos beadványt készít az esettel kapcsolatban kapott anyagokat alapul véve (iratok, színészekkel videóra rögzített fiktív meghallgatás, stb.), szigorú formai és tartalmi követelmények figyelembevételével. Az írásos fordulót követően a csapatok egy bírótermi szimuláció keretében perbeszédet mondanak egy menedékjogi szakértőkből álló értékelő bizottság előtt. 2007-ben James Hathaway professzor vezette az értékelő bizottságot a döntőkben.

Koordinátor: Magyar Helsinki Bizottság

 

További írások

magyar-helsinki-bizottsag

Támogasd te is
a Magyar Helsinki Bizottság tevékenységét adód -val!

Segíts, hogy őrködhessünk
a demokrácia felett,
és hogy Magyarország továbbra is jogállam maradhasson.

Segítsd ügyvédeink munkáját, hogy továbbra is ingyenes jogi segítséget nyújthassanak azoknak, akiknek a hatóságok megsértették emberi jogait.