Pert nyert a kollégái mellett kiálló, ezért kirúgott Szert Boglárka | Magyar Helsinki Bizottság
×

Sütik kezelése

ADÓSZÁMUNK: 19013983-1-42

2018. ápr. 06.

Első fokon megnyerte munkaügyi perét, és egykori munkaadójától 7 millió forintos kártérítés jár a Helsinki Bizottság által képviselt Szert Boglárkának. Őt azért bocsátottak el munkahelyéről, az Antall József Tudásközpontból, mert szóvá tette, hogy főnöke felelősségre vonta és megalázta kollégáit politikai véleményük miatt. A munkatársai mellett kiálló egykori irodavezetőt a Magyar Helsinki Bizottság képviselte.

Fotó: Reviczky Zsolt

 

Ma első fokon véget ért az egy éve tartó munkaügyi per, amelyet Szert Boglárka diszkrimináció miatt indított az Antall József Tudásközponttal szemben. A jogászt azért bocsátották el az államilag finanszírozott alapítványtól, mert a budapesti olimpia elleni kampány idején kifogásolta, hogy Antall Péter, az alapítvány vezetője az alkalmazottaknak megtiltotta, hogy nyilvánosan kifejezzék az olimpia szervezésével szembeni véleményüket.

A bíró az ítélet indokolásában kifejtette, hogy az átszervezéssel indokolt elbocsátás megtorlás volt, amit az eljárásban sikerült is bizonyítani. A 12 havi elmaradt munkabér mellett ezért másfél millió forint sérelemdíjat is megítéltek ügyfelünknek.

Az ítélet fontos jelzés a nyilvánosságnak: ha valakit jogsértés ér, nem érdemes abba belenyugodni, mert tisztességes eljárásban bíróságon lehet elégtételt kapni.

További írások

magyar-helsinki-bizottsag

Támogasd te is
a Magyar Helsinki Bizottság tevékenységét adód -val!

Segíts, hogy őrködhessünk
a demokrácia felett,
és hogy Magyarország továbbra is jogállam maradhasson.

Segítsd ügyvédeink munkáját, hogy továbbra is ingyenes jogi segítséget nyújthassanak azoknak, akiknek a hatóságok megsértették emberi jogait.