Rövid Útmutató a Kínzástúlélő Menedékkérők Támogatásához | Magyar Helsinki Bizottság
×

Sütik kezelése

ADÓSZÁMUNK: 19013983-1-42

2017. máj. 15.

E rövid útmutató célja, hogy segítse a menekültügyi területen dolgozó szakembereket abban, hogy a traumatizált vagy kínzástúlélő menedékkérők számára a különleges igényeiknek legmegfelelőbb támogatást nyújthassák. Az Európai Uniós jog alapján minden tagállam köteles az úgynevezett „korai beazonosítás” szolgáló eljárásokat, valamint megfelelő befogadási feltételeket biztosítani a kínzásáldozat és traumatizált menedékkérők számára (egyéb garanciák mellett). Tekintettel arra, hogy az EU-ba belépő menedékkérők többsége fegyveres konfliktus elől menekül, egyre fontosabbá vált, hogy a szakemberek ne csak a saját szerepükkel, hanem a többi menekültügyi szakember szerepével is tisztában legyenek annak érdekében, hogy együttműködő támogatói hálózatok jöhessenek létre. Ez a kiadvány nem átfogó módszertani kézikönyv, sokkal inkább gyakorlatorientált, rövid bevezető a kínzástúlélő menedékkérőknek különféle szakterületeken támogatást nyújtó szakemberek számára.

 

A kiadvány elérhető angolul, magyarul, horvátul, bolgárul és görögül.

 

A kiadvány az ACESO projekt keretében született, mely részben az Európai Bizottság finanszírozásában valósult meg. A Magyar Helsinki Bizottság vezetésével a projektben a Cordélia Alapítvány, a Croatian Law Centre, a Foundation for Access to Rights, az Assistance Centre for Torture Survivors és a Greek Council for Refugees vett részt. 

További írások

magyar-helsinki-bizottsag

Támogasd te is
a Magyar Helsinki Bizottság tevékenységét adód -val!

Segíts, hogy őrködhessünk
a demokrácia felett,
és hogy Magyarország továbbra is jogállam maradhasson.

Segítsd ügyvédeink munkáját, hogy továbbra is ingyenes jogi segítséget nyújthassanak azoknak, akiknek a hatóságok megsértették emberi jogait.