Vásárolj emberi jogokat – ügyfeleink ajánlásával! | Magyar Helsinki Bizottság
×

Sütik kezelése

ADÓSZÁMUNK: 19013983-1-42

2019. dec. 22.

Elérkezett az ajándékozás ideje! Ha idén te is próbálsz igazán hasznos és nemes ajándék ötletekkel előrukkolni, akkor a legjobb helyen jársz! A Helsinki rendhagyó karácsonyi vásárán emberi jogok vásárlásával támogathatod jogvédő munkánkat.
Vásárolj emberi jogokat a dobozra kattintva! Köszönjük!

Ismerjék meg Szász Barna indexes újságírót, akit anno 2012-ben a Milla tüntetésén vertek meg szélsőségesek. A rendezvényről tudósított, mikor az ellentüntetők közül többen szidalmazták, lezsidózták és lökdösni kezdték. Erre a rendőrsorfal mögött állók is felfigyeltek, és kétszer is kérték a készenléti rendőröket, intézkedjenek. Ők azonban semmit sem tettek az újságíró védelmében.

Az egyik hőzöngő később ököllel arcon ütötte Szász Barnát, akinek eltörött az orra. Egyik kollégája felismerte a tettest, szólt a rendőröknek, de ők akkor sem tettek semmit. Az áldozat feljelentést tett és panaszt nyújtott be a rendőri intézkedés elmulasztása miatt. Támadóját közösség tagja elleni erőszak miatt jogerősen elítélték, de a rendőri mulasztás miatt az eljárás még ma is folyik, igaz, azóta már nemzetközi szinten.

A Helsinki Bizottságnak muszáj kitartania és hosszú éveken át képviselnie ügyfeleit a bíróságokon, hogy eredményes legyen. Arra kérünk, tarts ki te is mellettünk, hogy senki ne maradhasson magára a hasonló esetekben!

Köszönjük az adományod!

További írások

magyar-helsinki-bizottsag

Támogasd te is
a Magyar Helsinki Bizottság tevékenységét adód -val!

Segíts, hogy őrködhessünk
a demokrácia felett,
és hogy Magyarország továbbra is jogállam maradhasson.

Segítsd ügyvédeink munkáját, hogy továbbra is ingyenes jogi segítséget nyújthassanak azoknak, akiknek a hatóságok megsértették emberi jogait.